Kirjoittaja Aihe: NIL Finlandin melonnan jatkokurssit  (Luettu 17521 kertaa)

Poissa Sari Kiuru

  • Melonnanohjaajat
  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 35
NIL Finlandin melonnan jatkokurssit
« : 22.07.15 - klo:17:16 »
Täällä lienee voi vinkata myös ulkopuolisten järkkäämästä koulutuksesta. Eli vinkiksi melonnan lisäkoulutuksesta kiinnostuneille, NIL Finland järjestää “Sea Kayaker” ja “Advanced Sea Kayaker” -kursseja. Molemmat kurssit käyneenä suosittelen! Järjestäjän sanoin:

“Elokuussa ehtii vielä hyvin kehittämään melontataitojaan kunnon harppauksella eteenpäin. NIL:n Sea Kayaker järjestetään vielä 8.-9.8. ja Advanced Sea Kayaker 29.-30.8. Espoon Suvisaaristossa. Jos osallistuminen on kiinni vilpoisesta meriveden lämpötilasta ja kuivapuvun puutteesta, niin järjestäjiltä löytyy muutamia kuivapukujakin kohtuullista vuokraa vastaan.

Sea Kayaker kurssilla laitetaan melontataitojen perustukset kuntoon. Kehitetään omaa melontatekniikkaa, jolla päästään paremmin ja taloudellisemmin taittamaan matkaa. Opitaan kunnolla kallistamaan kajakkia osana ohjaustekniikoita. Harjoitellaan turvallisessa ympäristössä aallokkomelonnan perusteita ja erilaisia pelastautumisia. Tutustutaan kajakin hinaustekniikoihin, melojan ensiaputaitoihin sekä navigoinnin perusteisiin. Kurssi toimii myös valmistavana koulutuksena Melonta- ja soutuliiton käyttämän Euro Paddle Pass järjestelmän EPP2 taitotestiin.

Advanced Sea Kayaker kurssilla melontataitoja viedään pidemmälle ja vaativampiin olosuhteisiin. Opitaan toimimaan ryhmän johtajan apuna pelastautumistilanteissa toimimalla niin pelastajana kuin avustavana hinaajana. Kurssilla pyritään luomaan käytännön tilanteita, joissa opitaan myös ymmärtämään ja arvioimaan riskejä. Kurssin suorittanut mieltää itsensä jo kykeneväksi melojaksi ja se valmistaa samalla myös EPP3 taitotestiin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset NIL Finlandin nettisivuilla http://www.nilfinland.fi/koulutukset.”

Poissa Pertti Peussa

  • Jäsen
  • Viestejä: 59
Vs: NIL Finlandin melonnan jatkokurssit
« Vastaus #1 : 17.08.15 - klo:12:25 »
... ja tiedoksi myös että mm. http://elbaadventures.com/bcu-kurssit/ (eli Eva-Lotta Backman-Winquist) järjestää brittien merimelonta-järjestelmän mukaisia kursseja: Melontataitoja mm. BCU 3 * sea, tai peruskurssin kouluttajan taitoja UKCC L1.

Itse kävin toissakesänä UKCC L1:n Oksmanin Pasin kanssa ja molemmat tykkäsimme kovasti. 4 päiväinen koulutus uudisti&innosti ainakin mun koulutusnäkemyksen uudelle tasolle. UKCC:llä kouluttaja tulee todennäköisesti Englannista, joten jonkinlainen kielitaito olisi hyväksi.


tiedotti
Pertti, BCU 4* sea