Kirjoittaja Aihe: Melontareittejä ja kokemuksia jakoon paikkatietoportaalin kautta?  (Luettu 35162 kertaa)

Poissa Taina Arjanmaa

  • Jäsen
  • Viestejä: 1
Hei,

Olen työni puolesta sotkeutunut tuollaisen uuden paikkatietoportaalin tekemiseen. Maanmittauslaitoksen houstaamassa palvelussa on mahdollisuus rekisteröityneenä käyttäjänä saada käyttöönsä erilaisia karttanäkymiä. Kuin kartan läpinäkyvinä kalvoina päälle voi kytkeä maastokarttaa, vesistökarttaa tai maanomistajien tiedot näyttävän näkymän. Näkyvissä voi yhtäaikaa olla useitakin karttatasoja ja niiden järjestystä voi vaihtaa. Lisäksi palvelussa voi rekisteröitynyt käyttäjä tallentaa omia reittejä tai karttapisteitä ja liittää niihin tarkempaa informaatiota (esim. linkkejä kuviin).

Palveluun perustetaan rekisteröityneille avoimia käyttäjäryhmiä tarvittaessa ja pyynnöstä. Mietin, että olisiko mitään itua perustaa melojien/vihurin oma yhteisö, johon kuuluvat jäsenet voisivat jakaa erilaisia melontareittejä palvelun kautta keskenään? Oltaisiin vähintäänkin tekniikan kehityksen kärjessä, jos muuta hyötyä ei tulisikaan.

Palvelu löytyy osoitteesta www.paikkatietoikkuna.fi ja rekisteröityminen on ilmaista. Karttatiedot ovat tarjolla vain rekisteröityneille sopimusteknisistä syistä.

-Taina

Poissa Jori Hämäläinen

  • Global Moderator
  • Jäsen
  • Viestejä: 349
    • Photopage
Sinänsä hyvä idea, mutta toisaalta tämä vaatii rekisteröitymisen. Eli vaatiiko aineiston katsominenkin rekisteröitymisen. Ihan tältä pohjalta voisi suositella ennemmin Google Maps -juttua, jonka voisi linkittää ihan vaikka Vihurin kotisivulle.

Sinänsä mielenkiintoisia karttoja ja noita tasoja on tarjolla eli ei palvelussa sillee ole vikaa.. :)
« Viimeksi muokattu: 29.09.09 - klo:21:35 kirjoittanut Jori Hämäläinen »

Poissa Janne Vehmas

  • Jäsen
  • Viestejä: 97
Hmmm, tjaa. Jotenkin mä en vaan löydä täältä mitään. Tai ehkä mä en vaan osaa käyttää tätä? Ainakaan pelkkänä karttapalveluna tämä ei (mun mielestä) pärjää retkikartta.fi:lle.
  Toi Merenkulkulaitoksen veneretki.fi näytti myös sopivan helpolta tällaiselle, joka ei tietokoneista mitään ymmärrä. Sinne pystyy helposti liimaamaan esim. valokuvia melontapaikoista. (Laitoin kokeeksi yhden kuvan Haukkajoelta). Kartat ei ole kovin yksityiskohtaisia, mutta sivut on aika nopeet. Olisko tämän käytössä mitään järkeä?