Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • 22 tai 23.7 Leppoisa retki läh: 22.07.06 - 23.07.06

Kirjoittaja Aihe: 23.7 Leppoisa retki Paarlahdelle  (Luettu 12086 kertaa)

Poissa Jarkko Uitti

  • Administrator
  • Jäsen
  • Viestejä: 124
23.7 Leppoisa retki Paarlahdelle
« : 19.04.06 - klo:23:28 »
Yhden päivän melontaretki Tampereen lähivesillä noin tunnin ajomatkan päässä vajalta. Reitti (max 20 km) ja vauhti sopivat myös vähemmän meloneille. Päivä (la tai su) sekä lopullinen matkakohde valitaan viikon puolivälissä sääennusteen mukaan ja ilmoitetaan Foorumilla, samoin kuin ilmoittautumisohjeet. Vastuuhenkilö Juhani Jääskeläinen
« Viimeksi muokattu: 17.10.06 - klo:11:13 kirjoittanut Jarkko Uitti »

Poissa Juhani Jääskeläinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 2
Vs: 22 tai 23.7 Leppoisa retki lähijärvelle
« Vastaus #1 : 20.07.06 - klo:11:02 »
Tässä tarkemmat tiedot ensi sunnuntain melontaretkestä:

Kohteena Paarlahti, lähtö vesille Kämmenniemestä, ajomatkaa vajalta sinne on noin 25km. Melontamatka max 20km, melontavauhti rauhallinen. Kokoontuminen seuran vajalla klo 9. Kaluston siirto näillä näkymin omalla autolla. Vajalta ja minultakin löytyy hihnoja yms. kajakkien kiinnitykseen.

Ilmatieteen laitos lupailee sunnuntaiksi lämpöä 23  astetta ja tuulta pohjoisesta 4m/s. Paarlahti on itä-länsisuuntainen kapea lahti, joten varsin suojainen pohjoistuulella. Mukaan juomaa, evästä, vaihtovaatteet.

Ilmottautumiset mahdollisimman pian, kuitenkin pe klo 22 mennessä Juhanille 040-730 7779. Lisätietoja saa tarvittaessa samasta numerosta. Rohkeasti mukaan vaan.

Juhani


Juhani

Poissa Juhani Jääskeläinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 2
Vs: 22 tai 23.7 Leppoisa retki lähijärvelle
« Vastaus #2 : 24.07.06 - klo:11:34 »
Paarlahti-melonta 23.7.2006

Kämmenniemessä uuden maantiesillan ja vanhan Aunessillan välissä on vieraslaituri, ja siitä oli melko mukava mennä vesille. Autolla pääsi lähes laiturin viereen ja parkkipaikka löytyi (uuden) maantiesillan pohjoispäästä. Menomatkalla oli miltei tyyntä, täysin aurinkoista ja lämpöä riitti. Saaret kiertelimme mennessä pohjoispuolelta. Paarlahti on kapea, vuonomaiseksikin sitä on sanottu. Mökkejä rannoilla tietysti kohtalaisesti on, kun näin lähellä Tamperetta ollaan. Moottoriveneliikennettä ei ollut haitaksi asti, vähemmän kuin Näsijärvellä yleensä.

Paarlahden itäpäässä, n. 400m ennen kuin lahti kapenee puronsuuksi, on yleinen uimaranta lahdenpohjukan koiliskulmassa. Laituri on melojan kannalta riittävän pitkä ja juuri sopivalla korkeudella. Paikalla on pieni hiekkaranta, pukukopit ja pöytä evästelyä varten.

Neste- ja energiatankkauksen jälkeen paluumatkalle, taisipa tauolla joku vähän venytelläkin. Onneksi nyt oli kevyt vastatuuli, sillä se ei haitannut kenenkään vauhtia, mutta viilensi mukavasti helteessä.

Melontamatkaa tuli n. 22 km, eli hieman ennakoitua enemmän. Retkellä oli mukana useita melonnan tänä kesänä aloittaneita, hyvin hekin jaksoivat perille saakka. Kun seurueen naiset vielä onnistuivat löytämään kyläkaupan/kioskin Aunessillan eteläpuolelta, voitiin hyvin ansaitut jäätelötkin nauttia ennen kotimatkaa. Kajakit kulkivat kätevästi taakkatelineillä. 

Mukana olleille kiitos mukavasta seurasta!

Juhani

Poissa Jarmo Pesonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 9
Vs: 22 tai 23.7 Leppoisa retki lähijärvelle
« Vastaus #3 : 25.07.06 - klo:14:58 »
Kiitokset vaan järjestelyistä. Aika huikean oloisia oli nuokin maisemat ja loistokelit. Pitäiskö vasta-alkajille olla myös joku extremereissu jonnekin Jäämerelle jossa väistellään vähän jääkarhuja ja jäälauttoja? Jokainen pulahdus veteen ois tietysti kohtalokas. Evästä pitäis tietysti pyytää suoraan merestä muuttamalla mela harppuunaksi  ;)

Äkkiä vääristyy kuva retkimelonnasta koska eihän aina voi olla sentään noin hyvä keli..