Kirjoittaja Aihe: Uusien Liquid Logic koskareiden jalka- ja selkätuen käyttöohje  (Luettu 33621 kertaa)

Poissa Jori Hämäläinen

  • Global Moderator
  • Jäsen
  • Viestejä: 349
    • Photopage
Laitetaan foorumille tiedoksi kuinka niitä käytetään, eiköhän se täältä kaikkien tarpeellisten silmiin osu.

Webi-sivu: http://www.liquidlogickayaks.com/products/hoss_liljoe.html

Jalkatuki

Koska kajakit suippenevat kohti nokkaa, myös jalkatukien sivuraudat ovat säätyvät. Kiristysruuvit avautuvat ristipäisellä meisselillä, esim. sillä mikä on vajakirjan luona.

1 - löysytä jalkatukien kiristysruuvit, ruuvit ovat joko näkyvillä tai vaahtomuovin takana. Vaahtomuovia voi repimättä kääntää n. 90 astetta jolloin ruuveihin päästään käsiksi. Tätä ei välttämättä tarvi tehdä jos 1-2 pykälää siirtää jalkatukia

2 - avaa sivurautojen siipimutterit, huomaa myös prikat.

3 - löysytä selkätuet että voit istua keskellä penkkiä

4 - istu kajakkiin ja siirrä jalkatuet kohdalleen

5 - laita sivurautojen siipimutterit kiinni (huomaa symmetria)

6 - levitä jalkatukien päästä sivuraudat niin leveälle kuin ne menevät kajakin kylkeä vasten. Yritä nämäkin saada symmetrisesti.

7 - kiristä ruuvit jalkatukien päästä

8 - eikun vesille

Selkätuki

Selkätuki on mallia räikkäkiristettävä ja kiristystangot ovat jäykkiä. Ennen kajakkiin istumista kannattaa siirtää selkätuki mahdollisimman kauas taakse. Eli vedä räikän keskellä olevaa mustaa muoviliparetta taaksepäin (kohti penkkiä) ja toisella kädellä vedä selkätukea. Molemmille puolille tietenkin.

Selkätuen kiristys hoituu räikällä (valkoinen vipu) kiristäen, itseenpäin vetämällä kiristyvät. Samalla kannattaa katsoa että muovitangot menevät reisitukien sisällä aukon reunan suuntaisesti, etteivät ne käänny reisitukien sisäpuolelle ja mahdollisessa hätä-poistumisessa raavi jalkoja.

Ennen kajakista poistuttaessa kannattaa löysätä selkätuki, on paljon helpompaa poistua kanootista kun polvia ei tarvitse niin väännellä.
« Viimeksi muokattu: 08.07.06 - klo:10:03 kirjoittanut Jori Hämäläinen »

Poissa Kalle Hakonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 9

Hossissa on nyt myös irroitettavat lonkkatuet (siis ne pehmusteet, jotka ovat penkin sivuilla). Tarranauha mallia. Saa käyttää. Ei saa hukata.