Kirjoittaja Aihe: Päijänteen kansallispuisto 13-14.10  (Luettu 13716 kertaa)

jukka

  • Vieras
Päijänteen kansallispuisto 13-14.10
« : 06.09.07 - klo:19:20 »
Vajan ilmoitustaululla on nyt retken ilmoittautumislista.

Päijänteen aavojen ulapoiden keskeltä löytyy aarre: jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=355. Tiedossa on ruskamelontaa sisävesien helmessä, puhtaissa vesissä. Näiltä vesiltä pääkaupunkilaiset saavat juomavetensä päijännetunnelia pitkin http://www.psv-hrv.fi/paijanne.phtml?lang=fi.

Lauantaina klo 9 kaluston lastaus ja lähtö klo 10. Paluu sunnuntaina illalla. Kuljetusjärjestelyjä varten ennakkoilmoittautuminen vajan seinällä olevaan listaan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen myös jukka.ruusila(at)dnainternet.net ja puh. 0503342565.

Melomme 10-30 km:n päivämatkoja. Mahdollisuus myös patikointiin Kelventeen harjusaaressa. Iltaa vietämme iltanuotiolla ja yövymme omissa teltoissa. Jokainen osallistuja huolehtii itse varusteensa ja ruokailunsa. Kajakissa tulee olla kunnolliset lastitilat (Voyagerilla ei tällä retkellä pärjää).

Retki soveltuu myös tänä kesänä melonnan aloittaneille aiemmille retkille osallistuneille melojille. Reitillä on parin kilometrin pituisten selkien ylityksiä, jotka sopivan tuulen sattuessa ovat haastavia. Lokakuun puolivälin sää saattaa olla arvaamaton, sateenpitävää ja lämmintä vaatetta on syytä varata mukaan.

Tälle retkelle sopii mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä niin kauan, kunnes kalusto tai kuljetuskapasiteetti loppuu kesken. Ilmoittauduthan kuitenkin viimeistään torstaina 11.10. Jos melot seuran kajakilla, se kannattaa varata ajoissa.

Varusteista on kyselty, laitan tähän liitteeksi yhden version melontaretken varusteluettelosta. Ihan kaikkea listassa mainittuja ei tarvita ihan kaikilla retkillä. Minulla lista toimii niin, että pakkaan ensin tavarat ja tarkistan sen jälkeen listasta mitä unohtui. Kommentit listasta ovat myös tervetulleita.

Poissa Jarkko Uitti

  • Administrator
  • Jäsen
  • Viestejä: 124
Vs: Päijänteen kansallispuisto 13-14.10
« Vastaus #1 : 24.09.07 - klo:10:39 »
Iltaa vietämme iltanuotiolla ja yövymme omissa teltoissa. Jokainen osallistuja huolehtii itse varusteensa ja ruokailunsa. Kajakissa tulee olla kunnolliset lastitilat (Voyagerilla ei tällä retkellä pärjää).

Retki soveltuu myös tänä kesänä melonnan aloittaneille aiemmille retkille osallistuneille melojille. Reitillä on parin kilometrin pituisten selkien ylityksiä, jotka sopivan tuulen sattuessa ovat haastavia. Lokakuun puolivälin sää saattaa olla arvaamaton, sateenpitävää ja lämmintä vaatetta on syytä varata mukaan.

Tähän täytyy mainita, että syksyn yöt alkavat olla viileitä, joten aiempi kokemus maastossa yöpymisestä on suotavaa.

jukka

  • Vieras
Vs: Päijänteen kansallispuisto 13-14.10
« Vastaus #2 : 10.10.07 - klo:20:58 »
Päijänteen retki lähestyy ja yleensä jo näin keskiviikkona tiedetään suhtkoht hyvin viikonlopun sää. Näyttäisi olevan sateetonta ja tuulta 4-5 m/s. Lämpötilat päivisin 5-7C ja yöllä painuvan hieman pakkasen puolelle. Lauantaina aurinkoista ja sunnuntaina puolipilvistä. Eli sää näyttäisi olevan vuodenaikaan nähden odotusten mukainen. Ei aivan helppo, muttei vaikeakaan.

Retkelle on ilmoittautunut runsaasti porukkaa. Muutama on peruuttanut. Joku saattaa lähteä matkaan jo perjantaina, joku myöhemmin lauantaina tai sunnuntaina.

Nyt olisi tärkeää tietää mikäli lauantaina vajalle kalustoa lastaamaan kello 9 ja lähtö kello 10 ilmoittautuneista peruuttaa osallistumisensa tai tulee johonkin muuhun aikaan omin neuvoin Padasjoelle. Pyritään järjestelemään niin ettei tarvita traileria kajakkien kuljetukseen eli kaksi melojaa varusteineen yhtä henkilöautoa kohden. Tällä hetkellä tasan puolella on ilmoituksensa mukaan auto ja kattotelineet käytettävissä. Eli autolliset vahvistakaa minulle pikapuolin että osallistut/auto käytössä/tilaa yhdelle matkustajalle. Soitan torstaina läpi loput autollisiksi ilmoittautuneet joilta en ennen sitä saa vahvistusta. Jos taas olet ilmoittautunut autottomaksi niin saavut vain varusteineen vajalle lauantaina kello 9.

Kajakin kuljetustuet eivät ole välttämättömiä, vajalta löytyy putkifoameja. Sen sijaan jos Sinulla on ylimääräisiä sidontaliitoja, ota mukaan, niistä saattaa olla pulaa. Lisäksi on syytä muistuttaa riittävästä ja säänmukaisesta vaatetuksesta.
Jukka, 0503342565, jukka.ruusila(at)dnainternet.net

jukka

  • Vieras
Vs: Päijänteen kansallispuisto 13-14.10
« Vastaus #3 : 16.10.07 - klo:19:41 »
Päijänteen retken kuvia löytyy täältä:
http://www.freewebs.com/jukkaruusila/paijanne2007.htm