Kirjoittaja Aihe: Retki-ideoita kaudelle 2008  (Luettu 14158 kertaa)

Poissa Jarkko Uitti

 • Administrator
 • Jäsen
 • Viestejä: 124
Retki-ideoita kaudelle 2008
« : 10.09.07 - klo:14:42 »
Syksy saapuu ja aktiivisin retkimelontakausi alkaa olemaan vähissä.

Jäikö joku retki toteuttamatta, mihin mennään ensi kesänä uudelleen, pyöriikö retki-ideoita mielessäsi. Heitä ideat, mielipiteet ja kommentit tänne ennen kuin talvikaudella unohtuvat. Perataan niitä keväällä retkisuunnittelupalaverissa, kun suunnitellaan uutta retkimelontakautta.

Muutama idea, joita on eri yhteyksissä noussut esiin:
- Saikkalanjoen retki yhdistettynä Otamussillan siltatansseihin
- viikonloppuretki: Luopioinen-Hauho-Pälkäne-Kangasala-Valkeakoski
- yhden yön retki Taulaniemeen
- jokiretki keväällä: Wanha vitonen, Petäjävesi-Jämsä http://www.jamsanseutu.fi/jamsek/matkailu/melontareitti/
- Pyhäjärven kierros Hatanpäältä Rajasalmen sillan kautta
« Viimeksi muokattu: 10.09.07 - klo:14:44 kirjoittanut Jarkko Uitti »

Poissa Antti Härkönen

 • Melonnanohjaajat
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 24
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #1 : 10.09.07 - klo:19:26 »
Heitän keskusteluun muutaman kohteen aikaisempien reissujen innoittamana  :)

1) Mosel (Yhdistetty viini-melontareissu)

Esim. välillä Trier - Koblenz, pituus noin 200 km. Melonta-aikaa varattava vähintään viikko. Ihastuttavat maisemat viinitarhoineen, pienine kylineen ja linnoineen. Viinifestivaalit elokuun alussa. Matkan varrella sopivin välimatkoin leirintäalueita. Miinuksena kesäaikaan leirintäalueet ovat täynnä saksalaisia asuntoautoja eli ei omaa rauhaa. Lisäksi ajoaika Tukholmasta Trieriin kaksi pitkää vuorokautta.

2) Tonava (Once in a lifetime reissu)

Yhteispituus 2850 km Saksan Schwarzwaldista Mustalle merelle. Matkan varrella useita hienoja kohteita kuten: Bratislava, Wien ja Budapest. Tähän reissuun olisi varattava aikaa ainakin 3 kuukautta. Ehkä joskus...

3) Laatokka ja Vanha Valamo

Retki Valamon luostarisaarelle. Yöpyminen luostarin uusitussa hotellissa. Vaatii hyvät keliolosuhteet, avonaista selkää Valamoon. Laatokka on suhteellisen lähellä, jonne ajaa Suomesta yhdessä päivässä.

jukka

 • Vieras
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #2 : 10.09.07 - klo:19:55 »
Hyviä ideoita tuossa jo tulikin, lisäksi korviini on kantautunut ainakin:
-viikonloppuretki Strömmingsbådanin majakalle
-viikkoretki Raippaluotoon, tukikohtana salakuljettajan kämppä http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=1315&Item=3278, Valassaaret, Ritgrund, Mikkelinsaaret, Merenkurkun ylitys
-päiväretki Kulovesi-Rautavesi
-iltaretki Längelmävesi
-viikonloppuretki Keurusselkä: Mänttä-Keuruu-Mänttä
-24 tunnin melonta Tampere-Hämeenlinna tai Tampere-Virrat
-Helsinki-Tallinna

Helppoja retkiä Näsijärvellä voisi olla enemmän, koska kysyntää tuntuu olevan, eikä olisi kuljetusten kanssa sähläämistä kun retket lähtisi vajalta: Taulasalo, Harvassalo, Pallosaari, Rydynpohja, Saikkalanjoki, Haukisaari.

MaaritSimilä

 • Vieras
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #3 : 10.09.07 - klo:21:09 »
Kannatan kaikkia edellä esitettyjä, tuota Jukan Saikkalanjokea vajalta lähtien ilman autokuljetusta tosin pienellä varauksella, kun eikös siinä sentään tule tuota maakantoa melkoinen matka... ;)

Itse ajattelin kesällä Saarikylien kierron aikaan, että sinne oli tosi paljon lähtijöitä. Pieni sosiologi sisälläni analysoi, että Vihurissa on varmasti paljon jäseniä, joiden on työvuorojen ja kaikenlaisten kesäkiireiden suhteen helpompi järjestää yksittäinen arki-ilta kuin viikonlopun päivä vapaaksi. Kuitenkin kaikista on varmasti kiva päästä välillä muillekin vesille kuin Nässylle. Saarikylien kierron tapaisia iltaretkiä arkipäivinä voisikin kesän aikana olla parikin - Jukka tuossa jo Längelmävettä ehdottikin.

En tiedä, meneekö liian monimutkaiseksi, mutta yksi mahdollisuus tarjota "usealle jotakin" voisi olla yhdistää yöretki jonnekin Nässyn saareen ja Paarlahden melonta siten, että yöretkistä tykkäävät, jotka jo uskaltavat tuulisellakin säällä ylittää pieniä selkiä, lähtisivät lauantaina ja meloisivat jonkinmoisen mutkan Nässyä pohjoiseen, olisivat yötä ja jatkaisivat seuraavana päivänä Paarlahdelle. Sitten ne, jotka eivät yöretkistä tykkää, ovat vasta kurssin käyneet tai joita Nässy mahdollisessa aallokossa muuten vaan hirvittää, voisivat tulla sunnuntaina autokyytillä päiväretkelle Paarlahdelle, tavata yöretkiporukan siellä ja sitten koko porukka tulisi illalla autokuljetuksella Paarlahdelta takaisin (tai miksei joku porukka voisi meloakin). Kuljetusongelmia tämä ei kyllä ratkaise, pikemminkin päinvastoin, mutta jossain välissä tämmöstäkin mahdollisuutta vastata erilaisiin toiveisiin visioitiin.

Jukan Tampere-Hämeenlinna tai Tampere-Virrat yhdessä päivässä löytää varmaan omat kannattajansa -en nyt rupea tässä esittämään mitään analyysia heidän mielentilastaan :D- mutta olisiko jompikumpi noista pätkittävissä muutaman päivän leppoisaksi retkireissuksi -löytyisikö sieltä sopivia yöpaikkoja väliltä?

t. Maarit

Poissa Janne Vehmas

 • Jäsen
 • Viestejä: 97
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #4 : 13.09.07 - klo:11:55 »
Kyllähän näitä retkikohteita piisaa:
- Oravajoki/Noormarkunjoki (mukava joki joka seurailee Satakunnan vaellusreittiä, matkalla joitakin koskia ja hyvät taukopaikat, pitäisi
   varmaan meloa alkukesästä, lisää tietoa: http://www.reitti.org/melonta_opas.shtml)
- Teurojoki Hämeenkoskella (mukava pikku joki, matkanvarrella oleva Pellavaloukku on näkemisen arvoinen, loppukesästä vesi ei taida
   riittää, tänä vuonna Teuronjokimelonta taisi olla toukokuussa, lisää infoa Hämeenkosken sivulta http://www.hameenkoski.fi)
- Piilijoki Kiikoisissa (pitäisi olla myös nätti)
- Päijänteen kansallispuistoon voisi tehdä toisenkin retken (miel. kesä/heinäkuussa?)
- Haukkajoen lisäksi voisi tehdä toisenkin koskimelontaretken (olisko Jyllinjoki hyvä?)
- Helvetin järvi, Luoma ja Kovero (täällä vois olla yönkin)
- Pukalassa pitää käydä ensi vuonnakin (alkukesästä voisi yrittää jotakin puromelontaa?)

Toi viini-melonta (?) kuulosti kyllä myös hienolta. Meitsi on ainakin valmiina lähtöön. Ulkomaille voi olla tosin vähän vaikea retkeä järjestää,
mutta jotenkin Egri Bikaver Pallosaaressa ei kuulosta läheskään yhtä hienolta.  ;)

Poissa Jarkko Uitti

 • Administrator
 • Jäsen
 • Viestejä: 124
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #5 : 20.09.07 - klo:22:12 »
Karvianjoki (jokiretki)
« Viimeksi muokattu: 24.09.07 - klo:10:36 kirjoittanut Jarkko Uitti »

Poissa Jarkko Uitti

 • Administrator
 • Jäsen
 • Viestejä: 124
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #6 : 24.09.07 - klo:10:36 »
Rapukestit Haukisaaressa.

Poissa Ronja Selin

 • Jäsen
 • Viestejä: 10
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #7 : 02.10.07 - klo:13:51 »
Tervehdys,

nämä ympäröivät vesistöt eivät ole niin tuttuja, että osaisin itse ehdottaa reittejä, mutta palautetta voisin antaa kuluneen kesän reissuista.

Mielestäni tarjonta on ollut aivan mahtavan aktiivista ja monipuolista!! Retkiä on löytynyt monelle tasolle ja eri mittaisia, ja kultaiset vetäjämme ovat aina jaksaneet panostaa ja huoltaa meitä mela-avuttomia :)

Maarit jo totesikin, että iltaretket toimivat hyvin ja olen samaa mieltä. Myös välillä viikonloppuisin on ihana nukkua pidempään, joten puolipäiväretket ovat ihana lisä tarjonnassa.

Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta!!! Te vetäjät ja muut taustalla häärivät olette korvaamattomia!

Ps. Pyhäjärven puolella olisi muuten mukava joskus pyörähtää, joten jos listalla ei vielä lue Viikinsaaren lavatansseja, niin siinä yksi ehdotus lisää ;)
 

Poissa Jarkko Uitti

 • Administrator
 • Jäsen
 • Viestejä: 124
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #8 : 11.10.07 - klo:11:17 »

Ps. Pyhäjärven puolella olisi muuten mukava joskus pyörähtää, joten jos listalla ei vielä lue Viikinsaaren lavatansseja, niin siinä yksi ehdotus lisää ;)
 

Lisää tanssillisia melontaideoita: Järvitanssit Yläneen Valasrannassa: http://www.tanssikurssit.fi/valasranta.shtml

Tanssiin voisi yhdistää melontaa Säkylän/Yläneen Pyhäjärvellä tai jokiretken:
"Yläneenjoen melontareitti
Yläneenjoki on melontaan hyvin sopiva erikoisenmuotoinen pienehkö joki Eurajoen vesistön yläpäässä. Melontaan suositeltava osuus alkaa Sydänmaan sillalta ja jatkuu aina Pyhäjärveen asti. Matkaa tällä reitille kertyy noin 20 kilometriä. Matkan aikana joen ympärillä on mitä hienompia maisemia ja 16 alitettavaa siltaa."
« Viimeksi muokattu: 11.03.08 - klo:19:24 kirjoittanut Jarkko Uitti »

Poissa Jarkko Uitti

 • Administrator
 • Jäsen
 • Viestejä: 124
Vs: Retki-ideoita kaudelle 2008
« Vastaus #9 : 11.10.07 - klo:12:23 »
27. Erämelonnnan SM-kilpailut järjestetään Repovedellä 24.-25.5.2008 Kouvolan Ladun toimesta.
Repoveden kansallispuisto ja siihen liittyvä Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualue on metsien ja kymmenien järvien muodostama karu, salomainen alue. Repoveden kansallispuisto perustettiin 1.1.2003 suojelemaan Kaakkois-Suomen suurinta yhtenäisenä ja rakentamattomana säilynyttä kallioista metsä-, suo- ja järvialuetta.
Lisätietoja www.eramelonta.fi

Toinen hiukan vastaavanlainen tapahtuma on Kuortaneella järjestettävä eräsoutu http://www.soutukarnevaalit.fi/erasoutu.asp, johon myös kajakilla voi osallistua.
« Viimeksi muokattu: 12.10.07 - klo:09:22 kirjoittanut Jarkko Uitti »