Arkisto > Retkimelonta 2007

Retki-ideoita kaudelle 2008

(1/2) > >>

Jarkko Uitti:
Syksy saapuu ja aktiivisin retkimelontakausi alkaa olemaan vähissä.

Jäikö joku retki toteuttamatta, mihin mennään ensi kesänä uudelleen, pyöriikö retki-ideoita mielessäsi. Heitä ideat, mielipiteet ja kommentit tänne ennen kuin talvikaudella unohtuvat. Perataan niitä keväällä retkisuunnittelupalaverissa, kun suunnitellaan uutta retkimelontakautta.

Muutama idea, joita on eri yhteyksissä noussut esiin:
- Saikkalanjoen retki yhdistettynä Otamussillan siltatansseihin
- viikonloppuretki: Luopioinen-Hauho-Pälkäne-Kangasala-Valkeakoski
- yhden yön retki Taulaniemeen
- jokiretki keväällä: Wanha vitonen, Petäjävesi-Jämsä http://www.jamsanseutu.fi/jamsek/matkailu/melontareitti/
- Pyhäjärven kierros Hatanpäältä Rajasalmen sillan kautta

Antti Härkönen:
Heitän keskusteluun muutaman kohteen aikaisempien reissujen innoittamana  :)

1) Mosel (Yhdistetty viini-melontareissu)

Esim. välillä Trier - Koblenz, pituus noin 200 km. Melonta-aikaa varattava vähintään viikko. Ihastuttavat maisemat viinitarhoineen, pienine kylineen ja linnoineen. Viinifestivaalit elokuun alussa. Matkan varrella sopivin välimatkoin leirintäalueita. Miinuksena kesäaikaan leirintäalueet ovat täynnä saksalaisia asuntoautoja eli ei omaa rauhaa. Lisäksi ajoaika Tukholmasta Trieriin kaksi pitkää vuorokautta.

2) Tonava (Once in a lifetime reissu)

Yhteispituus 2850 km Saksan Schwarzwaldista Mustalle merelle. Matkan varrella useita hienoja kohteita kuten: Bratislava, Wien ja Budapest. Tähän reissuun olisi varattava aikaa ainakin 3 kuukautta. Ehkä joskus...

3) Laatokka ja Vanha Valamo

Retki Valamon luostarisaarelle. Yöpyminen luostarin uusitussa hotellissa. Vaatii hyvät keliolosuhteet, avonaista selkää Valamoon. Laatokka on suhteellisen lähellä, jonne ajaa Suomesta yhdessä päivässä.

jukka:
Hyviä ideoita tuossa jo tulikin, lisäksi korviini on kantautunut ainakin:
-viikonloppuretki Strömmingsbådanin majakalle
-viikkoretki Raippaluotoon, tukikohtana salakuljettajan kämppä http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=1315&Item=3278, Valassaaret, Ritgrund, Mikkelinsaaret, Merenkurkun ylitys
-päiväretki Kulovesi-Rautavesi
-iltaretki Längelmävesi
-viikonloppuretki Keurusselkä: Mänttä-Keuruu-Mänttä
-24 tunnin melonta Tampere-Hämeenlinna tai Tampere-Virrat
-Helsinki-Tallinna

Helppoja retkiä Näsijärvellä voisi olla enemmän, koska kysyntää tuntuu olevan, eikä olisi kuljetusten kanssa sähläämistä kun retket lähtisi vajalta: Taulasalo, Harvassalo, Pallosaari, Rydynpohja, Saikkalanjoki, Haukisaari.

MaaritSimilä:
Kannatan kaikkia edellä esitettyjä, tuota Jukan Saikkalanjokea vajalta lähtien ilman autokuljetusta tosin pienellä varauksella, kun eikös siinä sentään tule tuota maakantoa melkoinen matka... ;)

Itse ajattelin kesällä Saarikylien kierron aikaan, että sinne oli tosi paljon lähtijöitä. Pieni sosiologi sisälläni analysoi, että Vihurissa on varmasti paljon jäseniä, joiden on työvuorojen ja kaikenlaisten kesäkiireiden suhteen helpompi järjestää yksittäinen arki-ilta kuin viikonlopun päivä vapaaksi. Kuitenkin kaikista on varmasti kiva päästä välillä muillekin vesille kuin Nässylle. Saarikylien kierron tapaisia iltaretkiä arkipäivinä voisikin kesän aikana olla parikin - Jukka tuossa jo Längelmävettä ehdottikin.

En tiedä, meneekö liian monimutkaiseksi, mutta yksi mahdollisuus tarjota "usealle jotakin" voisi olla yhdistää yöretki jonnekin Nässyn saareen ja Paarlahden melonta siten, että yöretkistä tykkäävät, jotka jo uskaltavat tuulisellakin säällä ylittää pieniä selkiä, lähtisivät lauantaina ja meloisivat jonkinmoisen mutkan Nässyä pohjoiseen, olisivat yötä ja jatkaisivat seuraavana päivänä Paarlahdelle. Sitten ne, jotka eivät yöretkistä tykkää, ovat vasta kurssin käyneet tai joita Nässy mahdollisessa aallokossa muuten vaan hirvittää, voisivat tulla sunnuntaina autokyytillä päiväretkelle Paarlahdelle, tavata yöretkiporukan siellä ja sitten koko porukka tulisi illalla autokuljetuksella Paarlahdelta takaisin (tai miksei joku porukka voisi meloakin). Kuljetusongelmia tämä ei kyllä ratkaise, pikemminkin päinvastoin, mutta jossain välissä tämmöstäkin mahdollisuutta vastata erilaisiin toiveisiin visioitiin.

Jukan Tampere-Hämeenlinna tai Tampere-Virrat yhdessä päivässä löytää varmaan omat kannattajansa -en nyt rupea tässä esittämään mitään analyysia heidän mielentilastaan :D- mutta olisiko jompikumpi noista pätkittävissä muutaman päivän leppoisaksi retkireissuksi -löytyisikö sieltä sopivia yöpaikkoja väliltä?

t. Maarit

Janne Vehmas:
Kyllähän näitä retkikohteita piisaa:
- Oravajoki/Noormarkunjoki (mukava joki joka seurailee Satakunnan vaellusreittiä, matkalla joitakin koskia ja hyvät taukopaikat, pitäisi
   varmaan meloa alkukesästä, lisää tietoa: http://www.reitti.org/melonta_opas.shtml)
- Teurojoki Hämeenkoskella (mukava pikku joki, matkanvarrella oleva Pellavaloukku on näkemisen arvoinen, loppukesästä vesi ei taida
   riittää, tänä vuonna Teuronjokimelonta taisi olla toukokuussa, lisää infoa Hämeenkosken sivulta http://www.hameenkoski.fi)
- Piilijoki Kiikoisissa (pitäisi olla myös nätti)
- Päijänteen kansallispuistoon voisi tehdä toisenkin retken (miel. kesä/heinäkuussa?)
- Haukkajoen lisäksi voisi tehdä toisenkin koskimelontaretken (olisko Jyllinjoki hyvä?)
- Helvetin järvi, Luoma ja Kovero (täällä vois olla yönkin)
- Pukalassa pitää käydä ensi vuonnakin (alkukesästä voisi yrittää jotakin puromelontaa?)

Toi viini-melonta (?) kuulosti kyllä myös hienolta. Meitsi on ainakin valmiina lähtöön. Ulkomaille voi olla tosin vähän vaikea retkeä järjestää,
mutta jotenkin Egri Bikaver Pallosaaressa ei kuulosta läheskään yhtä hienolta.  ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta