Kirjoittaja Aihe: Uurasjärven-Hauhuuselän-Tarjanneveden lenkki  (Luettu 8774 kertaa)

Poissa Taina Jääskeläinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 3
Uurasjärven-Hauhuuselän-Tarjanneveden lenkki
« : 01.09.05 - klo:08:49 »
Meloimme toissa perjantaina mukavan ympyrälenkin hieman koilliseen Virroilta. Lähdimme Monoskylän kohdalta melomaan Uurasjärveä pitkin, sitten kapeaa Hauhuuselkää ja lopuksi Tarjennevettä pitkin takaisin kohti Monoskylää. Monoskylän kohdalla sijaitsevan kapean kannaksen takia päädyimme noin kilometrin päähän lähtöpaikasta, vaikka melontamatkaa kertyi parisenkymmentä kilometriä.

Hyvä vaihtoehto, jos haluaa tehdä melontaretken ilman, että tarvitsee kuljetella autoa. Uurasjärven puolella lahden pohjukassa on aivan tien vieressä mökki, jonka laiturilta lähdimme. Siellä ei ollut ketään paikalla, joten emme voineet kysyä lupaa. Tiessä on levennys, johon voi jättää auton. Tarjanneveden lahti taas päättyy melkein tien viereen, ja kajakit saa helposti siitä maihin. Sitten voi kävellä kilometrin hakemaan auton.

Reitti on hyvin suojaisa eikä tuulet paljoa haittaa. Jos tuulee reippaasti lounaasta tai idästä, Tarjannevedelle tultaessa pitkulaiset saaret voi ohittaa melomalla niiden ja mantereen välissä menemättä selälle.

Terveisin Taina