Kirjoittaja Aihe: Raportti Majavamelonnasta  (Luettu 4069 kertaa)

Poissa Hannu Kaukola

  • Moderator
  • Jäsen
  • Viestejä: 67
Raportti Majavamelonnasta
« : 14.09.08 - klo:17:36 »
Majavamelonta on vuosittainen melontatapahtuma Majavareitillä Pieksämäellä. Vuosittainen melojamäärä Majavamelonnassa on viime vuosina ollut n. 70 hengessä, joista suurin osa on kuntoilijoita. 

Majavareitin reittikuvaus:
http://www.qrmedia.fi/pks/reitit/majavareitti.html

Sopivaa kalustoa Majavamelontaan on mikä tahansa kajakki tai kanootti, jota ei pienet pohjakolhut häiritse. Melavalintaa tehdessään kannattaa pitää sama asia mielessä. Tapahtumassa vallitsee rento ilmapiiri, suurimmalle osalle osallistujista ei loppuajalla ole väliä, vaan jo reitistä selviäminen on jo sinällään seikkailu ja saavutus.

Itse olen melonut Majavamelonnassa kaksi kertaa kaksikolla Simo Simpasen kanssa. Majavamelonta on ainoa Suomessa järjestettävä jokimaraton ja on sen takia ollut oivallista harjoittelua Sellajoen laskeutumista varten. Tänä vuonna meloimme Simon kanssa reitillä uuden reittiennätyksen 1.54,16.

Toivottavasti ensi vuonna saadaan Majavamelontaan muitakin osallistujia Vihurista. Majavamelonta melotaan vuosittain kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina viikkoa ennen Suomi meloo- tapahtumaa. Ensi vuonna on vuorossa järjestyksessään 24. Majavamelonta.