Kirjoittaja Aihe: Ruskaretki Rautavedellä  (Luettu 14606 kertaa)

Poissa Maarit Tervo

 • Melonnanohjaajat
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
Ruskaretki Rautavedellä
« : 17.10.06 - klo:21:17 »
Ruskaretki Rautavedellä eli - melontaa, mökkeilyä vai muuta?

Perjantai-ilta alkamassa ja edessä oli pikainen ajomatka kohti Vammalan Rautavettä - näin alkoi ruskaretki. Kajakit katolla porukkamme suuntasi kohti Kouhin mökkejä, joista yksi oli meidän tuleva tukikohtamme. Uteliaimmat olivat jo käyneet nettisivuston kautta tutustumassa tulevaan antiin. Siis mökki? Odotettavissa oli luksusta! Jo pelkkä näköala mökiltä oli sellainen, että sen vuoksi kannatti lähteä ruskaretkelle. Ohessa on muutama kuva mökistä ja sieltä avautuvasta näköalasta.

Retki oli ihan monipuolinen, jokaiselle jotain ja ehkä asiaan vaikutti myös se, että porukkamme oli aika naispainotteinen.  8) Perjantaina innokkaimmat suuntasivat kohti Häijäätä tanssivarusteet yllään. Joten lyhyesti; hauskaa oli ja kai siellä porukka vähän pyörähteli. Paluu mökille yömyöhään ja kyllä se yö venyi siinä aika pitkäksi. Taisi olla lähempänä neljää, kun menimme nukkumaan.

Aamulla herääminen oli hieman tahmeaa, mutta kymmeneen mennessä jokainen oli ainakin ylhäällä – ei ehkä vielä täysin heränneenä. Pikkuhiljaa saatiin kajakit vesille ja lähdimme kiertämään Kutalan saarta. Ensimmäisenä kävimme katsomassa kuuluisan ”Kutalan kasinon”. Siinä on oiva tutustumiskohde ensi kesää varten.  ;D Pienessä tihkusateessa ja tuulentuiverruksessa jatkoimme saaren kiertoa. Poikkesimme tietenkin vilkaisemassa Ellivuorta. Tässä on toinen oiva retkikohde.  :D Retkeilyyn olennainen osa on syöminen ja ruokataukomme venyikin parin tunnin mittaiseksi. Saimme seuraksemme paikallisen luonto-oppaan, jolta saimme kuulla seudun tarinoita siinä evästä syödessämme. Sitten lähdimme uudestaan vesille ja takaisin kohti mökkiä. Jo alkoi aurinkokin paistaa ja sen lämmössä meloimme pikkuhiljaa kohti lämpiämässä olevaa saunaa.

Ennen saunaan pääsyä meillä oli edessä mukava kuntoilu, eli kajakkien kantaminen rannasta katokseen. Kyllä siinä Pispalan kuuluisat portaat taisivat jäädä toiseksi! Pohkeissa tuntui… Sitten saunaan ja iltaa viettämään. Ilta sujui leppoisasti Big Brother- tunnelmissa, in side juttu… Väännettiin Aliasta ja paukutettiin poskea, ja taisi siinä joku ottaa pienet nokoset. Joku oli innokas lähtemään Ellivuoreen tanssimaan, mutta muilla oli tanssi-into aika vähissä, joten jäimme vain mökkeilemään. On aina yhtä uskomatonta miten täydellinen pimeys tuo luonnon esille toisella tapaa. Yön hiljaisuudessa oli mahtava käydä katsomassa upeata tähtitaivasta, jota eivät kaupungin valot ja äänet ahdistaneet. Kun taivasta katsoi oikein tarkkaan, saattoi nähdä revontulien läikehtivän. Yön samettisessa hiljaisuudessa tuoksui syksy ja ruska.

Sunnuntaiaamu koitti ja edessä oli mökin siivous. Porukalla homma sujui joutuisasti ja pääsimme puolilta päivin lähtemään kohti Pirunvuorta. Patikoimme upeissa maisemissa ja nautimme olosta ja elosta. Siinä mietimme, että taidammekin jättää järven omaan tuuliseen rauhaansa ja jatkaa retkeä jalkaisin. Metsäkierroksen jälkeen oli aika syödä eväitä ja siinä syödessä vierähti taas tunti ja toinenkin. Ei muuta kuin autoihin ja kolmen kirkon kierrokselle; Karkun kirkko, Sastamalan kirkko ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkko olivat näkemisen arvoisia kohteita. Syksyisten lehtien loisteen lomassa saattoi kuulla historian kahinaa, joka antoi ajattelemisen aihetta.

Ei voi muuta tuumata kuin, että oli hyvä retki.  ::)

t. Maarit T.
« Viimeksi muokattu: 17.10.06 - klo:21:45 kirjoittanut Maarit Tervo »

Poissa Maarit Tervo

 • Melonnanohjaajat
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
Ruskaretki lisäkuvia
« Vastaus #1 : 17.10.06 - klo:21:21 »
Patikointia Pirunvuorella

Poissa Maarit Tervo

 • Melonnanohjaajat
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
Ruskaretki Rautavedellä, kirkkokuvia
« Vastaus #2 : 17.10.06 - klo:21:29 »
Kolmen kirkon kierros:

Karkun kirkko

Sastamalan kirkko http://www.vammala.fi/matkailija/nahtavyys_nayta.tmpl?id=11

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko http://www.vammala.fi/matkailija/nahtavyys_nayta.tmpl?id=20


Poissa Maarit Tervo

 • Melonnanohjaajat
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
Ruskaretki Rautavedellä
« Vastaus #3 : 17.10.06 - klo:21:33 »
Tiedoksi masterille, että tässä nämä humanistin jutut...  :)