Kirjoittaja Aihe: Retkikalenteri kesälle 2004  (Luettu 43843 kertaa)

Poissa Jarkko Uitti

  • Administrator
  • Jäsen
  • Viestejä: 124
Retkikalenteri kesälle 2004
« : 29.03.09 - klo:14:00 »
Arkistoista pengottua

Retkikalenteri kesälle 2004
 
Huhtikuu
24-25.4. KONTTI- JA PENGERJOKI
Koskiretki Kontti- ja Pengerjoelle 24-25.4. Retki vaatii aiempaa koskimelonta kokemusta.

Huhti-toukokussa    
HAUKKAJOKI
Koskiretki Kurun Haukkajoelle huhti-toukokuussa. Haukkajoen melontaretki ei vaadi varsinaista koskimelontakokemusta, hyvät sileän veden melontataidot riittävät. Retken pituus on noin 20 km, josta puolet mutkittelevaa jokiosuutta useine piristävine koskineen ja puolet järviosuutta. Tarkempi tieto retken ajankohdasta ja vetäjästä tulevat ilmoitustaululle.

Toukokuu
22.-23.5. NÄSIJÄRVEN RETKI
Retkimelontaviikonloppu Näsijärvellä. Kaikille melontaretkeilystä kiinnostuneille vihurilaisille tarkoitettu viikonlopputapahtuma Näsijärven Taulaniemessä. Lähtö vajalta la klo 13. Paluu on sunnuntai-iltapäivällä. Melontamatka Taulaniemeen on noin 15 km. Halutessaan voi tehdä vielä iltalenkin lähivesille. Ohjelmassa on melontaa, tutustumista ja grillausta. Iltaruuan tarjoaa retkijaosto ja se valmistetaan yhdessä. Kaikki juomat ja muun ruokailun jokainen huolehtii itse. Majoittuminen tapahtuu omissa teltoissa. Ilmoittautumiset ke 19.5. mennessä vajan ilmoitustaululla olevaan listaan.

22.-23.5. ERÄMELONNAN SM
Erämelonnan SM. Retki tapahtumaan tulee tehdä omatoimisesti. Retkikalenteriin kuuluvasta tapahtumasta ei tarvitse maksaa kalustovuokraa.

29.5. SAIKKALANJOKI
Joki/järviretki Saikkalanjoki. Mouhijärven Mätikköjärveltä itään Saikkalanjokea Tupurlanjärveen ja Otamussillalle. Perusreitin pituus on 12km, mutta alussa voidaan kokeilla järven länsiosaan laskevaa Karinjokea vähän ylöspäin ja lopussa mahdollisuus kiertää lisälenkki Kulovedellä. Perusmelontakokemus. Lisätietoja Melontareittioppaasta: Huittinen, Kiikoinen, Kokemäki, Mouhijärvi.

Kesäkuu
5.6. PYHÄJÄRVEN RETKI
Pyhäjärven retki. Melotaan Lempäälästä Tampereelle tai päinvastoin. Melonta matkaa kertyy noin 40 km. Retkellä on mahdollisuus meloa vain osa matkasta esim. Lempäälästä Nokialle, mikäli järjestää itse paluukuljetuksen.

18.-19.6. KOSKIMELONTATAPAHTUMA
Koskimelontatapahtuma. Oletko aina halunnut aloittaa koskimelonnan, mutta et ole tiennyt miten alkaa? Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua koskimelontaan Vihurin koskimelojien turvallisella opastuksella. Pe 18.6. käymme lävitse teoriaa ja treenaamme perustekniikoita vajan rannassa. La 19.6. matkaamme Muroleenkosken lempeän kosteaan syleilyyn. Luvassa on harjoittelua jo "lämmenneessä" ja turvallisessa koskessa pidempään lajia harrastaneiden poimiessa satunnaisia uimareita. Aiempaa kokemusta koskessa melomisesta ei tarvita - uimataito, reipas mieli ja reiluhko määrä vaihtovaatteita riittävät. Muista, että koskimelonta on oivaa harjoitusta myös retkimelontaa ajatellen.

Heinäkuu    
4.-16.7. MERIRETKI MAARIANHAMINA - KAPELSKÄR - TUKHOLMA - KAPELSKÄR
Meriretki Maarianhamina-Kalpelskär-Tukholma-Kapelskär. Vaativa meriretki merimelontakokemusta omaaville retkimelojille. Retki toteutetaan kahdessa osassa siten, että ensimmäinen etappi on, sääolojen niin salliessa, Maarianhaminasta Eckeröön ja sieltä Märketin majakan kautta Grislehamniin, josta melotaan Ruotsin rannikkoa seuraillen Kapelskäriin. Toisen viikon kiertelemme Tukholman upeaa saaristoa siten, että viikon puolivälissä on tarkoitus viivähtää päivä Tukholmassa. Toinen etappi aloitetaan Kapelskäristä 9.7, jonne se myös lopetetaan 16.7. Retkelle voi osallistua siten, että osallistuu koko reissulle tai vain sitten Tukholman saaristokierrokselle. Retken pituus on arviolta 340 km, josta ensimmäisen etapin osuus on noin 140 km ja toisen 200 km. Retkeläiset vastaavat itse kaikista retkeily ym. varusteistaan. Ilmoittautumisten on tapahduttava viimeistään 15.5. mennessä vajan ilmoitustaululla olevaan listaan. Ennen retkeä pidetään mukaan lähtijöiden kesken suunnittelupalaveri myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

16.-18.7. SATAKUNNAN KANSANSOUTU
Satakunnan Kansansoutu. Retki tapahtumaan tulee tehdä omatoimisesti. Retkikalenteriin kuuluvasta tapahtumasta ei tarvitse maksaa kalustovuokraa. http://satakunnankansansoutu.nic.fi

24.7. PIRKAN SOUTU
Pirkan Soutu. Retki tapahtumaan tulee tehdä omatoimisesti. Retkikalenteriin kuuluvasta tapahtumasta ei tarvitse maksaa kalustovuokraa.

Elokuu
14.-15.8. MEGA TURBO
Mega Turbo. Perinteinen turbomelonta on nyt osallistujien pyynnöstä kaksipäiväinen. 1. päivänä melotaan vajalta Ruovedelle, jossa yövytään. Melontamatka noin 70 km. 2. päivänä melotaan Ruovedeltä Virroille. Melontamatka noin 50 km eli yhteensä matkaa kertyy noin 120 km. Retkelle on mahdollista osallistua myös siten, että meloo vain jompanakumpana päivänä taikka vain osan matkasta esim. Muroleesta Ruovedelle. Tällöin melojan tulee järjestää itse kuljetuksensa.

28.8. LYHTYMELONTA
Lyhtymelonta. Melotaan iltapäivällä seuran retkitukikohtaan Haukisaareen, jossa saunotaan ja vietetään iltaa. Paluu tapahtuu lyhtyjen valossa.

Syyskuu
24.-26.9. RUSKARETKI
Ruskaretki. Retkikauden viimeinen rutistus. Kohteena luonnonkaunis Puulan järvialue Keski-Suomen ja Savon rajamailla. Silti passia ei tarvita ; ) Tarkemmat tiedot retkestä ilmoitetaan ilmoitustaululla ja verkkosivuilla.
« Viimeksi muokattu: 29.03.09 - klo:14:03 kirjoittanut Jarkko Uitti »