Kirjoittaja Aihe: I Meriretki KORPOSTRÖM-ASPÖ-KORPOSTRÖM  (Luettu 9114 kertaa)

Poissa Pekka Olanterä

  • Jäsen
  • Viestejä: 4
  • Vaari iltakirjaa lueskelemassa
    • Kuvia matkan varrelta
I Meriretki KORPOSTRÖM-ASPÖ-KORPOSTRÖM
« : 13.09.05 - klo:11:01 »
Ja vihdoin sain kajakin laskettua isoon veteen 29.-30.8.-05

Korpoströmin vierassataman kupeesta (jossa nykyään upe Saaristokeskus; koulutus-, näyttely- ja ravintolatilat) lähdin kohti etelää, jossa purjehdusreissulta tuttu Konungskär/Birrskär. Lounaisen puoleisella saarella on Saaristomeren kansallispuiston info-piste ja luontopolku. Maja on kuulemma palvellut aikanaan marsalkan metsästys/kalastusmajana, Kuva 1 (Linkki kartalle: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki.html?x=1532494&y=6661539&scale=40000&text=Marskin%20maja&lang=FI)

Saaristomeri näytti jälleen kerran uskomattoman karun kauneutensa loppukesän auringonpaisteessa. Kallioluodot ja -saaret avautuvat aivan uudella tavalla, kun ei tarvitse arastella kajakilla liikkuessaan syvällä kolkuttelevaa köliä  :) Kuvat 3, 5, 7, 13

Samaten oli yllätys, kuinka kajakilla kuitenkin 'kerkiää' päivänkin aikana melkoisia matkoja. Eräskin purjevene ihmetteli kun joutui parin tunnin sisällä ajamaan kahdesti ohi (väylällä ja 'vapaasti' kulkevan ero).

Ja kaiken luonnonkauneuden ja hiljaisuuden kruunasi vielä ilta auringossa fiilistely 'omalla' kallio saarella (Kuva6).

Kaksi päivää riitti mainiosti käymään Aspön kappelilla ja takaisin. Kaikessa rauhassa kiertelin useat saaret ja luodot. Kahvi ja ruokatauot mukaanlukien melonta aika oli noin 6-7 tuntia päivässä. Reittiä ja saaria voi tsuumailla Kansalaisen karttapaikassa: ( http://kansalaisen.karttapaikka.fi/karttalinkki/?cx=3198245&cy=6670211&tool=suurenna&scale=400000&lang=FI )

Kokemuksena reissu rauhoitti mielen samalla tavalla kuin purjehduksessa aikanaan siirtyessä järveltä 'isolle merelle': Turhaa järveltä katsoen arastelee merta; oikean sään ja reitin valitseminen tuo huikeasti lisää mahdollisuuksia ja 'äitimeren' isompi liike tuntuu vain rauhoittavammalta. Tuntuu, että omat 'akutkin' latautuvat nopeammin suolaisessa vedessä  8)

-pekka-« Viimeksi muokattu: 13.09.05 - klo:11:06 kirjoittanut Pekka Olanterä »