Kirjoittaja Aihe: Parin viikon päästä Kitus- tai Poltinkoski?  (Luettu 4892 kertaa)

Poissa Pertti Peussa

  • Jäsen
  • Viestejä: 59
Parin viikon päästä Kitus- tai Poltinkoski?
« : 15.04.12 - klo:17:50 »
Ympäristöministeriön käyrät ennustaa Poltinkoskelle virtaushuippua 2 viikon päästä. Pitäiskö alustavasti pistää merkintä 29.4. kohdalle kalentereihin koskikeikasta? Poltti tai Kituskoski lienee silloin vierailukunnossa? Lauantaina 28.4 on kait vielä hallivuoro? Samoin Haukkajoen keikka on silloin.

Tietysti virtaamakippuroita täytyy skannata edeltävällä viikolla, että onko tarpeeksi pöhinää. Poltti on hyvää II-tasoa kun virtaus on 18m/s. Samoin Kituskoski. Poltin ennustehuippu on nyt yli 25m3/s, mutta toteutuma on ennenkin jäänyt vaatimattomammaksi.

Tiedoksi:
Poltti ja Kitunen on laskukoskia, yhtäjaksoista koskea on Poltissa ehkä 1km ja Kitusilla 1,5km. Varaudu roudaamaan kajakki yläjuoksulle uutta laskua varten joko autolla tai kävellen. Yhdellä käynnillä jaksaa ehkä 3 laskua (varsinkin jos jää kikkailemaan isoimpiin kuohuihin).



Tulevaa ennakoi
Pertti
« Viimeksi muokattu: 15.04.12 - klo:17:53 kirjoittanut Pertti Peussa »

Poissa Pertti Peussa

  • Jäsen
  • Viestejä: 59
Vs: Parin viikon päästä Kitus- tai Poltinkoski?
« Vastaus #1 : 21.04.12 - klo:10:57 »
Lämpenevä kevät näyttää aikaistavan virtaamaennusteita. Edellisen viestin aikaan ennusteen Poltin huippu osui 29. päivän kieppeille; nyt näyttäisi huippu olevan torstain-perjantain aikoina, ja peräti 30m3/s voimalla.

Voisin lähteä Poltille perjantainakin, jos kaveri löytyy. Iltapäiväkin käy hyvin.


Terv. Pertti