Kirjoittaja Aihe: Kokeilkaa uutta Eskiä  (Luettu 8747 kertaa)

Poissa Taina Jääskeläinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 3
Kokeilkaa uutta Eskiä
« : 14.07.06 - klo:10:55 »
Seuralle on näköjään hankittu Eski-retkikajakki. Hyvä lisä kajakkivalikoimaan. Varsinkin kevyiden ja keskikokoisten naisten kannattaa kokeilla sillä melomista.

Itse hankin tuollaisen pikku-Eskin pari vuotta sitten ja omat kokemukset ovat seuraavanlaisia (nämähän ovat tietysti mielipidejuttuja):
- Eskillä on kiva meloa myös aallokossa, se käyttäytyy rauhallisesti ja pysyy paremmin suunnassa kuin monet peräsimilliset kajakit. Silti kääntyminen on ketterää, ja kajakkia voi ohjata lantiolla. Usein kajakit on tarkoitettu minua painavimmille melojille ja niiden melontaominaisuudet ovat parhaimmillaan lastattuina. Näin ollen ilman lastia sivuaallokossa melominen on aika raskasta kajakin uidessa liian korkealla. Eski toimii hyvin ilman lastiakin, vaikka meloja on kevyt, joten se sopinee hyvin päiväretkille Näsijärven aallokkoiselle selälle. Oma halukkuuteni lähteä aallokkoon melomaan nousi selvästi hankinnan jälkeen.
- Kajakki ei lyhyenä ole huippunopea mutta saavuttaa runkonopeutensa aika kevyellä melonnalla. Omalla kohdallani huomasin, että  melontamatkat pitenivät selvästi hankinnan jälkeen.

Eikä kajakki lienee huono miehillekään, sillä kun puoliso lähtee yksin melomaan, mukaan lähtee jostain syystä yleensä Eski eikä hänen oma Starinsa.

Taina