Kirjoittaja Aihe: 4.-8.7.2007 Tampere-Nakkila  (Luettu 6222 kertaa)

Poissa Annamari Hannula

  • Melonnanohjaajat
  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 15
4.-8.7.2007 Tampere-Nakkila
« : 09.07.07 - klo:23:59 »
Neljän hengen ryhmä lähti keskiviikkona aurinkoisesta Pyhäjärven rannasta tavoitteena meloa Poriin asti. Myötätuuli joudutti matkaa ja ensimmäinen rantautuminen oli Melon voimalaitoksella. Kajakkien siirron ja tauon jälkeen matka jatkui Siuroon, jossa piipahdimme Eräketussa. Kulovedeltä, läheltä Tyrisevää, löytyi mukava saari yöpymistä varten.

Torstaina suuntana Rautavesi ja Sastamalan keskiaikainen Pyhän Marian kirkko. Matkalla näimme Kutalan kasinon, josta olimme kuulleet tarinoita ennen retkelle lähtöä. Kuka pistäytyy paikalla seuraavaksi?  ;) Sastamalan kirkkoa ihaillessa kului tovi ja vesitäydennystä saimme kirkon lähellä olevasta aittakahviosta. Seuraavaksi meloen kohti Tyrvään Pyhän Olavin eli Tyrvään vanhaa kirkkoa. Kirkkoa korjataan talkoovoimin, jonka vuoksi se oli suljettu, mutta nähtävää riitti kirkon ulkopuolellakin… Nälkä alkoi jo hieman kurnia ja päätimme käydä Vammalassa syömässä sen sijaan, että laittaisimme retkimuonaa. Muutama kilometri ja pääsimme taas rantautumaan. Ege Hot burger pizzeria kebabissa pizzojen koko yllätti pari melojaa. Ei kahta ilman kolmatta ja vatsoja vajutellessa kävimme vielä katsastamassa Tyrvään (uutta) kirkkoa. Kirkko oli jo suljettu, joten vielä jäi nähtävää jollekin toiselle reissulle. Iltaverryttelynä vajaan viiden kilometrin matka meloen Tyrvään voimalaitokselle. Kajakkien siirto voimalaitoksen alajuoksulle ja sitten leiriytyminen jokivarteen.

Perjantaina matka jatkui jokimaisemia ihaillen Äetsään. Nyt puolestaan virta joudutti mukavasti matkaa ja Kiikan Kilpikoskessa sai pienen aavistuksen koskimelonnasta. Äetsän voimalaitoksen luona taasen rantautuminen luonnonrantaan, evästauko sekä muona- ja vesivarastojen täydentäminen keskustan K-kaupassa ja kahviossa. Kajakkien siirto padon toiselle puolelle ja jokiretki jatkui Puurijärven-Isosuon kansallispuiston maisemiin. Matkalla harjoittelimme peesausta. Olikohan siitä apua?  :)

Lauantaina ensimmäinen taukopaikka löytyi Raitionloukon lossilta ja tauon jälkeen matka jatkui leppoisasti kohti Kolsin voimalaitosta. Aurinkokin hemmotteli viimein sateisen aamun jälkeen. Voimalaitoksen ohitus oli hieman haasteellisempi tehtävä ja padon jälkeen hetken melottuamme oli vielä ylitettävä pieni maakannas ennen kuin pääsimme jatkamaan matkaa. Penttilänniemen uimarannalla huuhdoimme päivän hiet ja pölyt Kokemäenjokeen. Uinnin jälkeen meloimme Kokemäen keskustaan ja rantauduimme Cafe Kestin rantaan. Lounasravintola Hania löytyi pienen kävelymatkan päästä ja siellä oli saatavilla mm. reiluja kebab-annoksia. Kun ruokaa oli sulateltu tovi, niin matka jatkui tyynessä illassa Kokemäen keskustan ohi meloen retken viimeiseen leiripaikkaan.

Sunnuntaiaamu oli jälleen sateinen ja harmaa. Matkasuunnitelma oli päivien aikana muuttunut siten, että emme kiirehtineet Poriin, vaan tavoitteena oli meloa Nakkilaan asti. Päätimme lisäksi käydä Harjavallassa sijaitsevassa Emil Cedercreutzin museossa, jossa tutustuimme  mm. kuvanveistotaiteeseen ja taitelijakoti Harjulaan. Aikaa vierähti taasen tovi… ja matka jatkui sitten reippaasti kohti Harjavallan voimalaitosta. Rantautuminen oli jo helppoa ja siinä vaiheessa ei vielä osannut arvata, mitä oli tulossa. Kajakkien siirrossa tarvittiin aikaa, energiaa ja köysiä. Rinne, jota pitkin kajakit laskettiin, oli noin 26 metriä pitkä, jyrkkä ja sateen liukastama. Lisäksi lyhyt matka tietä pitkin, läpi pienen metsikön ja pengeryksen jälkeen kajakit lopulta veteen. Loppumatka Nakkilaan olikin mukavaa menoa, kun virta joudutti matkaa. Sadekuurokaan ei enää haitannut. Lopuksi saimme vielä laskea Arantilan kosken. Rantautuminen, matkan pölyjen huuhtominen retken viileimmässä uimavedessä, tavaroiden ja kajakkien pakkaaminen kuljetusautoon ja suunta tyytyväisenä kohti Tamperetta.

Matkaa taitoimme viidessä päivässä noin 145 km, 22-33 km/päivä hyvin vaihtelevissa ja kauniissa maisemissa, joista muutama kuva kertokoon enemmän. Sää ja tuulet suosivat matkalaisia.

Kiitos vetäjälle ja ryhmäläisille onnistuneesta melontaretkestä!

Annamari
Poissa Annamari Hannula

  • Melonnanohjaajat
  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 15
Kuvia
« Vastaus #1 : 10.07.07 - klo:21:42 »
Kuvia

Poissa Juha Korpikoski

  • Jäsen
  • Viestejä: 1
Vs: 4.-8.7.2007 Tampere-Nakkila
« Vastaus #2 : 11.07.07 - klo:00:27 »
Kiitos Anna-Marille "päiväkirjan" pidosta reissun aikana. Oli mukava lueskella jälkeenpäin tämä tiivistelmä reissusta  :)
Oli hyvä porukka ja hyvässä huumorihengessä mentiin koko reissun ajan.