Kirjoittaja Aihe: Retkiruokien keittokirjaa, päivitetty 25.7.2010.  (Luettu 24404 kertaa)

Poissa Elina Soininen

  • Melonnanohjaajat
  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 11
Kenties saisimme aloitettua yhdessä kattavan ´retkiruokien keittokirjan´, joka toisi vaihtelua ja ideoita omiin ruokavalintoihimme. Tässä muutamia ruokareseptejä, joita olen kokeillut tai päässyt maistamaan/näkemään muiden melojien tarjoamana.

AAMUPALA:
1. Puuro kunnon hiutaleista ja mansikkahilloa (ei siis 1 annoksen puuropusseja)
2. Ruisleipää ja juuri paistettu kanamuna päälle (kanamunat säilyvät kajakissa kun pakkaat ne hyvin)

LÄMMIN RUOKA:
1. Makkarakeitto (perunoita, vihanneksia, nakkia/makkaraa, lihaliemi, mausteita, vettä)
2. Kuivattua jauhelihaa pastan sekaan. Sekoita mukaan esim. papuja ja SantaMarian valmiita ja tulisia valmiskastikkeita. Kuivasin jauhelihaa tällä reseptillä ja onnistui! http://www.kiravuo.net/jauheliha.html
3. Maggi:n Fried Noodles Shanghai Spicy-pussiruoka, johon sekoita mukaan tonnikalaa ja cous-cousia (Tämä oli lempisapuskaani kesällä 2009).
4. Uusia perunoita, silliä ja saaristolaisleipää.
5. Miilunpolttajan pastaa (rakettispaghettia, kinkkupekonimurusia valmispakkauksessa, kerma, juustoraaste ja kanamuna).
6. Päiväreissulle tonnikalasalaatti on ollut hyvä valinta. Keitä riisit valmiiksi kotona, ja sekoita retkitauolla sekaan tonnikalaa, tomaattia, ananasta yms.
7. Pastaa, kuivattuja tomaatteja, oliivia ja parsakaalia.

Vinkki! Kun ostat valmiita pussiruokia retkievääksi, niin tarkista mikä on ruoan keittämisaika. Jotkut pussiruoat vaativat jopa 15-20 min. ja se on turhan pitkä aika trangian kaasupullosta yhden aterian valmistamiseksi.  

JÄLKIRUOKA:

1. Tölkkipersikat ja valmis vanilijakastike
2. Paistetut vaahtokarkit
3. Letut ja hillo
4. Paistettua banaania ja tummaa suklaata
5. Mansikkatäytekakku (kakkupohja kuljetetaan valmiiksi kajakissa)

VÄLIPALA:
1. Kuivattuja hedelmiä Säästä- ja punnitse-kaupasta
2. Banaania
3. Pähkinöitä ja rusinoita

Melonnan jälkeen maistuu aina ruoka. Retken keston mukaan on ostettava ruokaa joka säilyy pilaantumatta. Mahdollisuuksien mukaan silti tuore ruoka vie voiton. Ylellisyyttä tuovat myös omat herkut esim. tummapaahtoinen kahvi lämmitetyllä maidolla...

Varaa mukaan myös rahaa, sillä paikallisten kauppojen, kalasavustamoiden ja leipomoiden tuotteet ovat ostamisen ja maistamisen arvoisia.
« Viimeksi muokattu: 25.07.10 - klo:14:18 kirjoittanut Elina Soininen »