Kirjoittaja Aihe: Kevään 2015 ensimmäisiä retkiä  (Luettu 11919 kertaa)

Poissa Sari Kiuru

 • Moderator
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
Kevään 2015 ensimmäisiä retkiä
« : 27.03.15 - klo:21:00 »
Kevään ekoja retkiä julkaistu:
http://www.vihuri.info/retkikalenteri/

Lisää tulossa...

Poissa Janne Vehmas

 • Jäsen
 • Viestejä: 97
Vs: Kevään 2015 ensimmäisiä retkiä
« Vastaus #1 : 12.04.15 - klo:18:32 »
Koska kirjapainon pojaat vielä puhaltelee mustetta kuivaksi virallisesta retkikalenterista, laitetaan tähän vähän ennakkoinfoa mitä tuleman pitää.

Haukkajoki: LA 18.4.
Joki-/koskiretki Pirkanmaan parhaissa maisemissa. Aloitetaan lastaus Vihurin vajalla 9:00 (takaisin pyritään palamaan n. 20:00 mennessä). Vesille mennään Heinälahdelta (Helvetinjärven KP) ja melotaan joko Karhukosken laavulle tai Kuusijärvelle (riippuen onko järvi vielä jäässä). Matkan pituus n. 8…12 km. Matkalla on hienoja maisemia, majavan pesiä, virtaavaa vettä sekä jokunen helpohko koski. Karhukoski on hieman haastavampi, mutta sen voi halutessaan jättää helposti laskematta. Karhukosken laavulla mahdollisuus grillata makkaraa.

Retken vetäjä: Janne Vehmas
Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena Koski-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).
Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku suositeltava (vähintään vaihtovaatteet)
Ilmoittautuminen: sähköpostitse 15.4.2015 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

Keihäsjoki: LA 25.4.
Joki-/koskiretki syvälle Kurun viidakkoon. Aloitetaan lastaus Vihurin vajalla 9:00 (takaisin pyritään palamaan n. 20:00 mennessä). Vesille mennään Talvikosken alapuolelta ja melotaan Keihäsjärvelle. Matkan pituus n. 8 km. Kosket ovat helppoja mutta reitti on paikoin risukkoinen ja rannat vaikeakulkuisia, mikä lisää vaativuustasoa. Kaikki koskipaikat skoutataan maitse ja tarvittaessa myös raivataan kaatuneita puita pois reitiltä. Toivottavasti päästään kokeilemaan myös seuran ”uutta” pinni-kittiä. Jos tulee nälkä, niin sitten syödään eväät.

Retken vetäjä: Janne Vehmas
Retken vaativuustaso: vaativa, ennakkovaatimuksena Koski-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).
Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, jokaisella osallistujalla pitää lisäksi olla (ainakin jotain seuraavista): saha, rukkaset, heittoköysi, EA-laukku, pinni-kitti
Ilmoittautuminen: sähköpostitse 20.4.2015 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

TAI MAHDOLLISESTI...

Mini-Sipsiö: LA 25.4.
Järvi-/joki-/koskiretki Kuru-Luhalahti suunnalla. Aloitetaan lastaus Vihurin vajalla jo 8:00 (takaisin pyritään palamaan n. 19:00 mennessä). Vesille mennään Poikeluksentien kohdalta ja melotaan Vahojärvelle. Välillä on kapeita järvenselkiä, lyhyitä joki- ja koskipätkiä. Matkan pituus n. 12 km. Kosket ovat helppoja mutta mahdollisesti joku joudutaan ohittamaan kaatuneiden puiden takia. Lopussa on pari vähän haastavampaa koskipaikkaa, mutta ne joko kannetaan tai jätetään stunt-laskijoiden (?) hoidettavaksi. Lopuksi käydään katsomassa Vahokoskea, missä on menossa tosimiesten koskenlaskukisa.

Retken vetäjä: Janne Vehmas
Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena Koski-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).
Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku
Ilmoittautuminen: sähköpostitse 20.4.2015 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

Koski-III: KE-SU 13.5-17.5.
Jo perinteinen freestyle-leiri Neitikoskella Ruunaalla. Tänä vuonna poikkeuksellisesti tehdään myös joki-/koskiretkiä jossain Lieksan ympäristössä. Mökki on varattu ke-su (torstai on vapaapäivä) mutta mukaan ehtii tarvittaessa eri aikataulullakin. Lähtö ke iltana ja paluu sunnuntaina iltapäivällä. Vaikka melontapaikat ovat pääasiallisesti suht. turvallisia niin kylmästä vedestä johtuen esitaitovaatimuksena on aiempi koskimelontakokemus.

Ohjelmassa on siis surffausta Neitikosken isossa mutta erittäin turvallisessa aallossa. Lisäksi tarkoituksena on vetäistä ainakin Jongunjoki ja Lieksanjoki. Ehkä myös Haapajoki, Keyritynjoki, Vaikkojoki tai joku vastaava. Joet on I…II luokkaa (tai I…III jos tulva on vielä päällänsä). Porukka voidaan jakaa kahtia sen mukaan kiinnostaako freestyle vai jokiretkeily enemmän. Jos saadaan kuljetukset järkevästi sumplittua, reissuun voi lähteä aikaisemminkin (tai myöhemmin), esmes KE aamusta (jolloin voidaan tsekata matkallakin joku nopsa rykäisy) tai jopa TI iltapäivästä (jolloin voisi olla vaikka Vongankoskella yötä teltassa). Tai jotain.

Retken vetäjät: Jaakko Hietala ja Janne Vehmas
Retken vaativuustaso: vaikea (keskivaikea), ennakkovaatimuksena Koski-II (tai vastaavat tiedot ja taidot)
Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku
Yhteyshenkilö ja ilmoittautuminen: Jaakko Hietala, sähköpostitse 24.4.2015 mennessä (HUOM: mainitse osallistutko kaikkina päivinä KE-SU ja kiinnostaako freestyle vai retkimelonta enemmän!)

Koski-I+: LA-SU 13.6.-14.6.
Yksplus on kaksipäiväinen jatkoleiri Koski-I:lle hieman Muroletta haastavammassa ympäristössä. Lähtö vajalta n. 9:00 kohti Kapeenkoskea (takaisin seuraavana päivänä n. 20:00 mennessä). Ensimmäinen päivä palautellaan mieleen Koski-I:n asioita ja treenataan perusjuttuja. (Kapeella on aika voimakkaat akanvirrat, soveltuu harjoitukseksi myös Norjaan lähtijöille). Yöpyminen kosken niskalla teltassa (puusee ja tulirinki löytyy). Seuraavana päivänä sama uusiksi (tai voi treenata omia juttuja omaan tahtiin). Mahdollisesti möläytetään vielä Kuusaankoski kotimatkalla.
Lisätietoja: http://www.aanekoski.fi/matkailijalle/nahtavyydet/kapeenniemen-virkistysalue/

Retken vetäjä: Janne Vehmas
Retken vaativuustaso: helppo, ennakkovaatimuksena Koski-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).
Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku suositeltava (vaihtovaatteilla ja reippaalla asenteella pärjää myös)
Ilmoittautuminen: sähköpostitse 10.6.2015 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)
« Viimeksi muokattu: 25.05.15 - klo:09:00 kirjoittanut Janne Vehmas »

Poissa Ilkka Nissinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1
Vs: Kevään 2015 ensimmäisiä retkiä
« Vastaus #2 : 15.04.15 - klo:12:57 »
Pe–Su 26.6.- 5.7. Norway For Dummies

Osallistuminen omakustanteisesti. Koskimelontaretki Norjaan. Retken aikana lasketaan II-III luokan koskia sisältäviä jokia. Melontapäiviä tulee 7. Melottavat joet päätetään paikan päällä vesitilanteen mukaan. Retki on omakustanteinen omatoimiretki, jolla voidaan käyttää seuran kalustoa. Retkeen osallistuu myös seuran ulkopuolisia. Osallistujien on osattava eskimo koskessa (näyttö vaadittaessa) ja hallittava perustason pelastustekniikat virtaavassa vedessä. Osallistuminen omalla vastuulla. Majoitukset mökeissä. Riittävän monella osallistujalla tulee olla auto käytettävissä. Ilmoittautumiset mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kuitenkin viimeistään 30.4.

Retken vetäjä: Ilkka Nissinen ja Juuso Järventie
Retken vaativuustaso: keskivaikea/vaikea
Yhteyshenkilö: Ilkka Nissinen


Poissa Janne Vehmas

 • Jäsen
 • Viestejä: 97
Vs: Kevään 2015 ensimmäisiä retkiä
« Vastaus #3 : 27.04.15 - klo:15:27 »
Keihäsjoki tai Sipsiö HUOM! UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ: LA 2.5.
Ilmoittautuminen 30.4.2015 mennessä.
« Viimeksi muokattu: 25.05.15 - klo:08:56 kirjoittanut Janne Vehmas »

Poissa Janne Vehmas

 • Jäsen
 • Viestejä: 97
Vs: Kevään 2015 ensimmäisiä retkiä
« Vastaus #4 : 25.05.15 - klo:08:56 »
Koski-I+ HUOM! UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ: LA-SU 13.6.-14.6.
Ilmoittautuminen 10.6.2015 mennessä.