Kirjoittaja Aihe: Luettua "Ian Beasley: Canoe Polo - Basic skills and tactics"  (Luettu 4813 kertaa)

Poissa Janne Vehmas

  • Jäsen
  • Viestejä: 97
Kanoottipoolosta ei paljoa kirjallisuutta ole tarjolla, niinpä Tampereen pääkirjasto on tehnyt oikean kulttuuriteon hankkiessaan Ian Beasleyn Canoe Polo kirjan.
   Kirja on aika tuhti tietopaketti (188 sivua), joskin ulkoasultaan vähän kuin 70-luvulta. Kuvia ei paljoa ole, vain muutama piirretty mustavalkoinen kuva. Mutta se varsinainen asia, se on on... ööh tota... asiaa. Pakolliset historia ja varusteosiot käydään mukavan nopeasti läpi, eikä perusmelontatekniikkaakaan jauheta sivutolkulla. Eskimokäännöstä, heittotekniikkaa ja taklausta käydään läpi perusteellisemmin. Ja sitten päästäänkin itse peliin. Taktiikkaa, hyökkäystä ja puolustusta selvitellään kaavioiden avulla, joista Sakke Pietiläkin olisi kateellinen. Tässä kirjan vähän vanhanaikainen ulkoasu on ihan paikallaan. Seuraavana käydään läpi säännöt sekä erilaisia harjoituksia, joita piisaakin useampi sivu. Lopussa on vielä lyhyt sanasto ja linkkejä.
   Kirjan englanti on ihan sujuvaa luettavaa kansakoulupohjaltakin, vaikka joitakin vähän hankalampiakin sanoja on joukossa (Ian taitaa olla muuten aussi). Kaaviokuvien kanssa joutuu  myös hetken raapimaan päätä, kun koittaa pähkäillä kuka syöttää kenellekin (varsinkin siinä harjoitusosassa). Kaiken kaikkiaan "Must" kaikille yhtään poolosta kiinnostuneille. (Ai niin, kirja löytyy Metsossa sitten luokasta "pallopelit" eikä "melonta", niinku joku voisi ehkä kuvitella...)