Kirjoittaja Aihe: Kutsu Vihurin retkikauden 2011 avaukseen  (Luettu 7501 kertaa)

Poissa Antti Härkönen

  • Moderator
  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 24
Kutsu Vihurin retkikauden 2011 avaukseen
« : 11.05.11 - klo:15:12 »
Vihurin retkikausi on käynnistynyt Haukkajoen retkellä ja jatkuu aktiivisena koko melontakauden aina syyskuulle saakka.

Retkikauden käynnistyessä retkijaos yhdessä kurssijaoksen kanssa järjestää Haukisaaressa 4.-5.6 retkikauden avajaistapahtuman. Kaikki retkeilystä ja erityisesti melontaretkeilystä kiinnostuneet Vihurin jäsenet ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Pyrimme lähtemään vajalta lauantaina 4.6 noin kello 13:00 Haukisaarta kohti. Melontamatkaa kertyy saareen noin 8 km ja menomatkalla harjoittelemme suunnistamista / navigointia. Jos sinulla on kompassi ja kartta, ota ne mukaan suunnistusharjoitusta varten. Jos et pääse mukaan kello 13 lähtöön voit tulla saareen myös myöhemmin joko meloen tai Vihurin veneellä.

Alkuillasta esittelemme retkeilyvarusteita eri ”rastipisteillä”. Esillä tulevat olemaan mm. keittimet, majoitteet, makuupussit ja –alustat, melontavarusteet ja –välineet. Illan aikana pyrimme antamaan tiiviin tietopaketin eri retkeilyvälineiden sopivuudesta erityisesti melontaretkeilyyn. Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja jakamaan omia kokemuksia erilaisten varusteiden toimivuudesta.

Myöhemmin illan aikana paneudumme melontaretkeilyyn ja –retkiin näyttämällä valokuvia / esityksiä laajakankaalle ”ulkoilmateatterissa”. Illan aikana kuullaan ja nähdään mm. esitys Suomen rannikon melonnasta, joka kuuluu sarjaan erittäin pitkät (1 kk) melontaretket. Jos sinulla on videoita/kuvia/retkikertomuksia joita haluaisit jakaa illan aikana, niin ilmoita siitä retkijaokselle.

Retkijaos tarjoaa makkaraa ja lettuja paistettavaksi nuotiolla illan hämärtyessä. Illan aikana tarjoutuu myös mahdollisuus saunomiseen ja yöpyä voi joko teltassa tai laavulla.

Palaamme sunnuntaina takaisin vajalle aamupäivän aikana aamiaisen ja ”leirin” pukamisen jälkeen.

Mukaasi tarvitset:
-   Melontavarusteet
-   Vaatteet iltaa ja aamua varten, ilta voi olla kolea
-   Aamupala-, iltapalatarvikkeet ja saunajuomat
-   Yöpymistarvikkeet : makuupussi, -alusta, teltta (jos yövyt)
-   Kartta ja kompassi (suunnistusharjoitusta varten)
-   Pyyhe, uikkarit (jos haluat saunoa)
-   Muu henkilökohtainen varustus

Retkijaos pyytää ystävällisesti ilmoittautumaan tilaisuuteen sähköpostilla retkijaos@vihuri.info.

Retki- ja kurssijaoksen puolesta tervetuloa kauden avaukseen,

Antti Härkönen
retkijaos@vihuri.info

Poissa Antti Härkönen

  • Moderator
  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 24
Vs: Kutsu Vihurin retkikauden 2011 avaukseen
« Vastaus #1 : 06.06.11 - klo:14:07 »
Retkikauden avaus järjestettiin aurinkoisessa kelissä. Illalla saatiin muutama lyhyt sadekuurokin, mutta sunnuntaina keli oli taas mitä parhain !

Haluan kiittää onnistuneesta tapahtumasta kaikkia mukana olleita aktiivisesta osallistumisesta ja mukavasta seurasta. Kaikenkaikkiaan laskin laiturilla olleen lähes 20 kajakkia ja osa paikalla olleista oli tullut lisäksi veneellä.

Erityiskiitos väline-esittelyistä Minna Kantsilalle, Seppo Paavolalle ja Pasi Oksmanille sekä rannikkomelonnan esityksestä Jarkko Uitille.

Jarkko ei päässyt alkuperäisten suunnitelmien mukaan paikalle lauantai-illaksi, mutta ilmestyi sunnuntaiaamuna paikalle ja katselimme esityksen ennenkuin lähdimme melomaan takaisin vajalle hienossa aurinkoisessa ja tyynettömässä kelissä. Ohessa muutamia kuvia tapahtumasta.

Toivotan aktiivista ja osallistuvaa retkimelontakautta kaikille. Nähdään retkillä!

Antti Härkönen